viernes, 13 de marzo de 2009

I per acabar...

Bon dia!

Ahir vaig pensar posar una cosa més al blog que vaig fer. Es tracta d'un esquema dels personatges...perquè si algú se'l llegirà, li resultarà difícil aclarir-se amb tots els personatges que hi ha i les rel·lacions entre ells. Dit açò, vos deixe la foto.



P.D.- Ara que vaig llegir el títol una altra vegada, recorde que al final del llibre el protagonista diu que escriurà un llibre. Allò em recorda a un llibre que vaig llegir fa molt de temps anomenat "Rabia", de Jordi Sierra i Fabra, on la protagonista diu a la fi del llibre que ella mateixa escriurà un llibre també.

miércoles, 11 de marzo de 2009

Anàlisi de l'obra

Bé, com que m'agrada opinar sobre els llibres que llegisc, faré un anàlisi potser una mica subjectiu. No és que no puga, sino que vull fer-ho així.

En primer lloc, m'agradaria destacar un aspecte que considere molt important: el vocabulari. En aquest llibre he trobat moltes paraules que no coneixia. Em pareix que l'autor utilitza un llenguatge no massa acadèmic o simplement es deixa influir per la llengua parlada on ell viu. Em pareix interesant mencionar l'ús d'una paraula que no és correcta però l'autor la utilitza: inclús. Nosaltres el que diríem és "fins i tot". Vull recordar que aquesta va ser una paraula que havíem de corregir a l'exàmen a la pregunta de gramàtica.

També vull fer un curt anàlisi d'un personatge de la novel·la: Bernat Bellver (que em recorda a Bernat Metge): com que l'any passat donava psicologia, n'hi ha una cosa que em crida l'atenció sobre aquest home. Està bé, es un borratxo però aixo no excusa el fet de que en preguntar-li Joan una cosa sobre Revuelta, l'home es revoluciona i de sobte ja no tracta a Joan amb complimens sino li crida i li despatxa de la casa. Això pot ser un problema psicològic que al castellà es diu "trastorno bipolar", i consisteix en que una persona potser està bé, feliç, contenta i de sobte, sense motiu, passa a l'estat d'ànima contrari.


Ara posaré una fotografia d'un mapa on es pot veure a ón podría estar situada la casa de la que ens parla aquest llibre.



La casa podría ser aquesta...

EL LLEDONER DE L'HOME MORT



Aquest llibre conta cóm Joan tracta d'esbrinar les relacions i la història dels seus avantpassats, que pareix molt misteriosa. El seu pare rep en herència una casa anomenada Casa Escrig de l'oncle Ramon, que vivia quan era petit a aquesta casa.


Un matí Ramon es troba als seu pare penjat d'un arbre, d'un lledoner. La casa passa a posesió de Francisco Revuelta, un falangista molt roín i al qual Ramon pensa que ha de matar per aconseguir la felicitat seua i de sa mare. Amb ajuda d'un amic, Ramon aconsegueix el seu objectiu i se'n va cap a Uruguai, on fa fortuna i on moltísims anys després mor, sense tornar a Espanya ni tan sols a la mort de la seua mare.


Aquesta història es la que el protagonista, en Joan descobreix amb Maria, una cosina llunyana, tot i això amb ajuda de la tia Rosa, besàvia de aquesta última. A més aquests dos començen a senir alguna cosa l'un per l'altre. El llibre precisament acaba amb ells dos.



P.D.- Hi ha 3 motius pels quals he escrit el resum del llibre en aquestos colors. Per un costat, es evident (crec jo) que m'agraden els colors i quants més millor (açò em recorda allò de quant més sucre més dolç, com diu sempre la meua amiga Lucía). Per un altre costat, es pot observar que els colors que aparéixen son el roig, el groc i el blau: em fa il·lusió posar els colors de la bandera del meu país. A més, son els mateixos colors que els de la portada del llibre. I ja que estic, aquest paràgraf el posaré en verd i lila en honor a dues amigues meues.


TONI CUCARELLA


Bé, aquest és l'autor del llibre que vaig llegir pel segón trimestre, El lledoner de l'home mort. Toni Cucarella (pseudònim de Lluís Antoni Navarro i Cucarella) és un escriptor valencià nascut a Xàtiva el 1959.

Aquest home va treballar en molt diferents tipus de coses, desde peó fins a escriptor. Es pot dir que no hi ha massa informació sobre ell a internet, però sí puc dir que ha guanyat diversos premis com Premi Ciutat de Badalona de Novel·la i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians per la seua obra L'última paraula o Samaruc de Narrativa Juvenil, gràcies a la novela Els ponts del diable.

martes, 10 de marzo de 2009

bona nit!

sóc FELIIIIIIIIIIIIIIIÇ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! molt molt molt feliiiiç!!

i els meus motius no són pocs...al fin, tinc la meua preciositat de mòbil, el meu meravellós ¿portàtil?...y ja només tinc l'examen de història el dijous... :D

ara vos deixaré dormir que és tardísim i jo també tinc que dir que estic molt cansada...demà mates a primera hora...¡NOOOOOO!

bé...bona nit! :)